Waaah jullie gaan trouwen (!) en willen gebruik maken van een website voor jullie bruiloft. Op zo’n website kunnen jullie alle informatie over jullie bruiloft kwijt en hier kunnen genodigden zich gemakkelijk aan- en afmelden voor jullie bruiloft. Maar moet je deze website nou zelf maken of kiezen jullie voor een kant-en-klaar exemplaar? In dit artikel leggen wij de verschillen uit en vertellen we jullie met welke kosten en tijdsinvestering jullie rekening moeten houden.

Zelf een bruiloft website maken

Het zelf maken van een bruiloft website kan een leuke ervaring zijn. Platforms zoals Wix maken het eenvoudig om een gepersonaliseerde website te creëren die past bij jullie stijl en thema. Hoewel het maken van een bruiloft website met Wix tijd, geld en moeite kost, geeft het jullie volledige creatieve controle. Jullie zullen moeten nadenken over het ontwerp, de inhoud en de samenhang, maar Wix’s gebruiksvriendelijke interface maakt dit proces toegankelijk, zelfs voor beginners.

Een kant-en-klare bruiloft website kopen

Voor degenen die tijd en stress willen besparen, is het kopen van een kant-en-klare bruiloft website bij Bruiloft Website een uitstekende optie. Ons team zorgt voor een prachtig ontworpen website die aansluit bij jullie voorkeuren, zonder dat jullie je zorgen hoeven te maken over technische details. Deze service omvat onderhoud, updates, en extra functies zoals RSVP-beheer, wat de voorbereiding van jullie bruiloft vereenvoudigt.

Kosten en tijdsinvestering

Het zelf maken van een bruiloft website kan op het eerste gezicht kostenbesparend lijken, maar het vereist een aanzienlijke geld- en tijdsinvestering. Het goedkoopste website pakket zonder reclame kost bij Wix €120 per jaar. Er kunnen daarnaast verborgen kosten zijn, zoals premium functies. Aan de andere kant biedt een kant-en-klare website van ‘Bruiloft Website’ gemak en professionaliteit, zonder de extra inspanning. Een website bij Bruiloft Website is er vanaf €59 voor 12 maanden. Dat is een all-inclusive prijs. Dit betekent dat jullie niet te maken krijgen met onverwachte extra kosten voor essentiële functies.

Domeinnaam

Denk goed na over de domeinnaam (URL) van jullie bruiloft website. Bij het website pakket van Wix ben volledig vrij in het kiezen van jullie domeinnaam. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor www.jullienamen.nl of www.jullienamen-gaantrouwen.com. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Bij Bruiloft Website eindigt jullie URL altijd op invited-you.com om jullie genodigden aan te geven dat zij zijn uitgenodigd. Een domeinnaam kan er dan als volgt uitzien: jullienamen.invited-you.com.

Wix vs. Bruiloft Website

Wix is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zelfs voor mensen zonder veel technische kennis. Er is echter enige inspanning en tijd nodig om te leren hoe het platform werkt en hoe je het meeste uit de beschikbare tools kunt halen. Omdat bij Bruiloft Website de website kant-en-klaar is, is er weinig tot geen technische kennis vereist. Alles wordt door Bruiloft Website afgehandeld, wat stress vermindert en tijd bespaart voor het plannen van andere aspecten van de bruiloft.

Maatwerk mogelijkheden

Wix is 100% maatwerk, je maakt namelijk zelf de bruiloft website zoals jullie hem willen. Bruiloft Website biedt ook maatwerk mogelijkheden. Dan krijgen jullie de website ook volledig in jullie stijl, maar hier hoef je het niet zelf te doen.

Ondersteuning en onderhoud

Bij Wix zijn bruidsparen grotendeels zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de updates van hun website. Bruiloft Website neemt het onderhoud voor jullie uit handen. Daarnaast is er bij Bruiloft Website een supersnelle klantenservice (contactformulier, e-mail of WhatsApp) aanwezig om al jullie vragen te beantwoorden en hulp te bieden.

Zichtbaarheid in Google

Met ‘Bruiloft Website’ zorgen wij ervoor dat jullie website niet zichtbaar is in Google, om ongewenste gasten te vermijden. Bij het zelf maken van een bruiloft website met Wix, moet je zelf deze privacy-instellingen beheren.

Conclusie

Kosten
Tijdsinvestering
Domeinnaam
Maatwerk mogelijk
Ondersteuning
Onderhoud website
Zichtbaarheid Google
Wix
Vanaf €120
5-20 uur
Eigen keuze
Ja, zelf maken
FAQ of huur een professional in
Zelf onderhouden
Zelf instellen
Bruiloft Website
Vanaf €59
15 min - 1 uur
Eindigt altijd op invited-you.com
Ja, door designer
FAQ, e-mail, WhatsApp, bellen
Wordt onderhouden
Automatisch onzichtbaar

De keuze tussen zelf een bruiloft website maken of kopen hangt af van jullie voorkeuren. Voor een unieke, zelfgemaakte ervaring is Wix een goede keuze. Zoeken jullie gemak en professionaliteit, dan is ‘Bruiloft Website’ ideaal. Wat jullie ook kiezen, jullie bruiloft website wordt ongetwijfeld een bijzonder onderdeel van jullie grote dag!