Je grote dag is eindelijk aangebroken, en je bent druk bezig met het plannen van de perfecte bruiloft. Een van de meest charmante en gastvrije manieren om je gasten te begroeten, is met een prachtig welkomstbord. Maar welk welkomstbord past bij jouw bruiloftsthema en welke tekst moet je erop delen? Geen zorgen, we hebben je gedekt!

Soorten Welkomstborden voor Bruiloften

1. Houten rustiek bord

Dit type welkomstbord straalt warmte en charme uit. Het past perfect bij een boho-chic bruiloft of een landelijke ceremonie. Versier het met wat klimop, bloemen, of zelfs lichtjes voor een extra vleugje romantiek. Zie hier mooie voorbeelden.

2. Krijtbord of Schoolbord

Krijtborden zijn veelzijdig en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan jouw bruiloftsthema. Een handgeschreven boodschap met mooie krijtletters geeft een persoonlijke touch. Denk aan een klassieke “Welkom bij de bruiloft van [Jullie Namen]” met een vleugje creativiteit. Bestel hier.

3. Bloemen- en Groenversiering

Bloemenliefhebbers zullen dol zijn op een welkomstbord dat is versierd met levendige bloemen en groene bladeren. Laat de kleuren en texturen overeenkomen met je bruidsboeket en andere decoraties. Bekijk veel voorbeelden op Etsy.

4. Gerpersonaliseerde spandoeken

Voor een eigentijdse touch kun je overwegen om een gepersonaliseerd spandoek te laten maken. Voeg jullie namen, de trouwdatum, en zelfs een speciale slogan toe. Het wordt een fantastische herinnering aan jullie speciale dag. Personaliseer je eigen spandoek hier.

5. (Plexi)glazen welkomstbord

Een (plexi)glazen welkomstbord voegt een vleugje moderniteit en verfijning toe aan je bruiloftsdecor. Het transparante glas biedt een eigentijdse uitstraling en kan worden aangepast aan je persoonlijke stijl. Bekijk hier veel voorbeelden.

Tekst op het Welkomstbord

Nu je het perfecte welkomstbord voor je bruiloft hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de tekst die je erop wilt delen. Hier zijn enkele ideeën:

1. Klassieke Welkomstboodschap

“Welkom bij de bruiloft van [Jullie Namen]. Bedankt dat jullie hier zijn om deze speciale dag met ons te vieren.”

2. Liefdevolle citaten

Kies een citaat over liefde dat bij jullie past, zoals: “Liefde verenigt ons, vandaag en voor altijd.”

3. Trouwbeloften

Delen jullie je trouwgeloften openbaar? Waarom niet een voorproefje geven op het welkomstbord, zoals: “Vandaag beloven we elkaar lief te hebben en te koesteren.”

4. Trouwprogramma

Als je gasten een idee wilt geven van wat er gaat gebeuren, kun je een kort overzicht van het programma opnemen, zoals: “Ceremonie om 14.00 uur, gevolgd door een receptie en dansfeest om 18.00 uur.”

5. Hashtag voor social media

Als je wilt dat je gasten foto’s delen op sociale media, voeg dan een speciale bruilofts-hashtag toe, zoals: “#LiefdeVoorAltijd2023.”

6. ‘Geen foto’s’

Als jullie juist niet willen dat er foto’s worden gemaakt tijdens jullie bruiloft of tijdens de ceremonie, deel dan een tekst, zoals: “Er is een fotograag aanwezig om onze dag vast te leggen. We willen jullie vragen om tijdens de ceremonie geen foto’s te maken.”

7. Tafelschikking

Deel de tafelschikking van het diner met jullie gasten op een welkomstbord. Deze kan je natuurlijk in de ruimte zetten waar het diner plaatsvindt.

Het welkomstbord is niet alleen een decoratief element voor je bruiloft, maar ook een manier om je persoonlijkheid en stijl te laten zien. Het kan een glimlach op het gezicht van je gasten toveren en ze het gevoel geven dat ze deel uitmaken van iets heel bijzonders. Dus, kies het welkomstbord dat bij je past en deel een boodschap die recht uit je hart komt. Je bruiloft zal er alleen maar mooier door worden!